augusztus 20.

Filmvetítés: Magyarok Romániában – száz év történelem I. rész

Áprily Lajos Főgimnázium díszterme (După Ziduri utca 3. szám, Brassó) események

Az RMDSZ Brassó megyei szervezete újra kétnapos rendezvényt tervez az államalapító Szent István király tiszteletére. Szentté avatásának évfordulóján emlékezünk meg az első magyar királyról. A Brassó megyei magyar közösség az augusztus 19-ei ünnepségen és az augusztus 20-ai megemlékezésen vehet részt.

PROGRAM
► Augusztus 19., vasárnap
👉 16:00 – Dancs Annamari és Laki Péter operett és musical műsora, helyszín: Patria terem (15 November utca 50A szám, Brassó)
🎶 Ők a Budapesti Operettszínház szubrett-táncos-komikus párosa. A nagysikerű Magyar Operettek Gyöngyszemei műsorát mutatják be, amelyben a jólismert operettek (Csárdáskirálynő, Mágnás Miska, Marica Grófnő, Borban a vigasz) és a Budavári Palotagála című műsorban is látott akrobatikus koreográfiával színesített betétdalai mellett a legújabb, legnépszerűbb musicalekből is énekelnek részleteket. Ők játszák jelenleg a táncos-komikus-szubrett szerepeket a Budapesti Operettszínház legendás operettsikereiben: a Csárdáskirálynőben, a Marica grófnőben és a Chicagói hercegnőben. Mivel a műsor az augusztus 20-ai ünnepségen kerül bemutatásra, ezért az előadók hazafias dalokat is megszólaltatnak: Erkel Hazám, hazám című áriáját a Bánk Bánból, az István a király több részletét, de hallhatják az Erdély földjén című dalt is, valamint a Szózatot.
🔖 Az ünnepségre meghívót szükséges igényelni az RMDSZ-székházban (Brassó, Alecu Russo utca 4. szám, hétfő-csütörtök 8-16 óra, péntek 8-14 óra, telefonszám: 0268 472 101).

► Augusztus 20., hétfő
👉 19:00 – Szent István-napi szentmise, helyszín: Belvárosi Római Katolikus Templom (Mureșenilor utca 19. szám, Brassó)
👉 19:45 – Ökumenikus kenyéráldás, koszorúzás a Széchenyi István emléktáblánál, helyszín: Áprily Lajos Főgimnázium udvara (După Ziduri utca 3. szám, Brassó)
👉 20:15 – Magyarok Romániában – száz év történelem című film I. részének vetítése, helyszín: Áprily Lajos Főgimnázium díszterme (După Ziduri utca 3. szám, Brassó)
🎥 Téma: a trianoni békeszerződés előtti időszak román és magyar nézőpontból. A film az RMDSZ megbízásából készült a centenáriumi év kapcsán. Tartam: 1 óra. Román nyelvű felirattal nézhető. A belépés ingyenes.

www.brasso.rmdsz.ro

facebook esemény

2perc